BIO RAW prášok zo šťavy z mladého jačmeňa je bohatým zdrojom vitálnych enzýmov, vitamínov, minerálov, aminokyselín a ďalších vysoko prospešných látok v ich čisto prírodnej podobe. Vďaka patentovanému procesu výroby je navyše plne rozpustný.
Rozmiešať ho môžete vo vode, rastlinnom mlieku či inom studenom nápoji.
PRÁŠOK ZO ŠŤAVY Z MLADÉHO JAČMEŇA
Pre vysoký obsah vitálnych enzýmov, vitamínov, minerálov, aminokyselín a mnohých ďalších vysoko prospešných látok je prášok zo šťavy z mladého jačmeňa úplne výnimočnou superpotravinou. Vďaka patentovanému procesu výroby zahŕňajúcemu tzv. juicing je vo vode plne rozpustný. BIO aj RAW kvalita je u neho garantovaná.
PRÁŠOK Z MLADÉHO JAČMENA vs. PRÁŠOK ZO ŠŤAVY Z MLADÉHO JAČMENA (DŽÚS)
Obe formy jačmeňa obsahujú rovnaké spektrum prospešných látok, avšak v inej koncentrácii. Pre vysoký obsah vlákniny je prášok v porovnaní s práškom zo šťavy z mladého jačmeňa menej koncentrovaným zdrojom týchto látok. Obsiahnutá vláknina prášok nielen "nariedi", ale podieľa sa aj na jeho horšej rozpustnosti a svetlejšej farbe.
Veľkosť balenia : 250g prášok
PESTOVANIE A VÝROBA
Už po dvadsiatich dňoch - Jačmeň (Hordeum vulgare) – veľmi rýchlo rastúca rastlina, ktorej výhonky sú zberané už dvadsiaty deň od zasadenia semien. Teda v okamihu keď nasali maximálne množstvo výživných látok potrebných pre rast a život celej rastliny.
Tmavozelený džús
V prvej fáze výroby sú čerstvo zozbierané výhonky jačmeňa rozmixované s odmeraným množstvom vody. Rozpustné látky prechádzajú do fázy vodnej. Naopak vláknina a ďalšie nerozpustné zložky sú z média postupne odstraňované. Týmto spôsobom vzniknutý tmavo zelený džús je potom usušený na výslednú práškovú formu.
Teplota celého výrobného procesu je regulovaná tak, aby nepresiahla 41 °C. Obsah aktívnych enzýmov a ďalších výživných látok je týmto spôsobom maximálne ochránený.
ZLOŽENIE
Prášok plný živín - Vďaka ranej dobe zberu a šetrnému spôsobu spracovania je prášok zo šťavy z mladého jačmeňa bohatým zdrojom vitálnych enzýmov, vitamínov, minerálov a ďalších vysoko prospešných látok v ich čisto prírodnej podobe.
Navyše je prirodzene bezlepkový – je preto vhodný aj pre osoby s neznášanlivosťou lepku a celiakov.
POUŽITIE
Do vody, rastlinného mlieka a iného studeného nápoja
Náš prášok zo šťavy z mladého jačmeňa má sýto zelenú farbu a charakteristickú, bylinú chuť. Rozpustiť ho môžete vo vode, rastlinnom mlieku či inom obľúbenom nápoji. Na zachovanie aktívnych enzýmov ho nemiešajte s horúcimi nápojmi.
Na zachovanie maximálnej výživovej hodnoty odporúčame rozmiešať prášok drevenou či porcelánovou lyžičkou, nie lyžičkou kokovou, tá môže zapríčiniť jeho oxidáciu.
ODPORÚČANÉ DÁVKOVANIE
2 zarovnané kávové lyžičky (5 g) prášku denne rozmiešajte v pohári vody či iného studeného nápoja. Odporúčaná denná dávka prášku zo šťavy z mladého jačmeňa je 5 g.
Pre väčšiu využiteľnosť obsiahnutých látok užívajte jačmeň na lačno – pol hodiny pred alebo dve hodiny po jedle.
Nový komentár